Ce trebuie sa stiu despre verighete?

Ce sunt verighetele stie toata lumea, insa originile, semnificatia sau caracteristicile care le diferentiaza sunt informatii mai putin cunoscute. In majoritatea culturilor, acestea sunt facute din metal si sunt purtate pe inelarul mainii si, desi in Europa acestea sunt purtate inca de la originea lor de ambii soti, in Statele Unite ale Americii, abia in secolul al XX-lea au devenit si un simbol al barbatilor casatoriti.

Te intrebi de ce s-a intamplat acest lucru? Ghidul de mai jos iti va oferi toate informatiile despre verighete, pentru a intelege pe deplin simbolistica acestor obiecte, dar si cateva sfaturi pentru alegerea lor.

Istoria si simbolistica verighetelor

In Egipt s-au gasit relicve asemanatoare verighetelor, care dateaza de acum 3000 de ani. Rareori un simbol care sa reziste atat de mult timp si sa se raspandeasca pe intreg mapamondul, insa era de asteptat, avand in vedere ca toate culturile lumii pretuiesc iubirea dintre doi oameni ca fiind esenta societatii. Asadar, putem spune, indreptatit, ca rezistenta verighetelor ca simbol a constat in insasi puterea omului de a iubi.

Egiptenii vedeau cercul ca un simbol al eternitatii, laitmotiv care si-a gasit lesne locul printre primii indragostiti ai lumii. Tot ei au fost si cei care au instituit obiceiul ca verighetele sa fie purtate pe inelarul mainii stangi, despre care poporul antic credea ca are o vena care este direct conectata cu inima.

Intre anii 1500-1600, in Europa au aparut verighetele puzzle, care aveau o forma unica, inelele ambilor soti potrivindu-se perfect unul cu altul. Ele erau, totodata, si inele de logodna, care se impreunau in momentul in care ceremonia de unire avea loc. Dupa acest act, sotia purta ambele inele unite. Ani mai tarziu, in timpul Renasterii, verighetele erau inscriptionate cu versurile unui poem, obieiul acesta mai pastrandu-se si in zilele noastre, in unele locuri.

O alta forma a verighetelor puzzle a evoluat mai tarziu. Compusa din mai multe bucati, care formau inelul, acestea aveau un design complicat si actionau ca un angajament al fidelitatii. Daca sotia isi dadea jos verigheta, sotul putea sti acest lucru din cauza faptului ca ea nu mai stia sa interconecteze piesele asa cum fusesera intial asezate.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, americanii foloseau verigheta doar pentru sotii, insa o companie a inceput o ampla campanie de marketing ce a condus la adoptarea obiceiului ca ambii soti sa aiba inele, obicei ce era practicat in restul zonelor de pe mapamond. Totusi, succesul acestei campanii a fost atins abia dupa Al Doilea Razboi Mondial, cand 80% dintre nunti practicau obiceiul.

In tarile vestice, verighetele sunt facute din aur alb, rosu sau galben, platina sau paladiu. Folosirea materialelor pretioase este o simbolistica pentru nobletea actului si a emotiei din care acesta se naste. Daca in trecut se scriau versuri pe ele, astazi verighetele ascund inscriptii ale numelui celor doi, a data nuntii sau o fraza care are un inteles aparte pentru ei.

Notiuni de eticheta privind verighetele

Avand in vedere ca este un simbol care semnifica uniunea eterna, verigheta nu ar trebui data jos niciodata de la mana. Daca totusi doriti sa evitati distrugerea acesteia in anumite situatii sau apar cazuri speciale in care ea nu mai poate fi purtata, se poate agatata de un lantisor la gat.

In ziua nuntii, inelul de logodna ar trebui mutat pe degetul mijlociu al mainii drepte, astfel incat, in timpul ceromoniei, sotul sa poata aseza fara probleme verigheta pe mana viitoarei sotii. Odata ce nunta a fost incheiata, traditia spune ca inelul de logodna sa fie mutat pe degetul mijlociu al mainii stangi, astfel incat verigheta sa fie langa el, aceasta simbolizand noul statut marital.

Unele femei aleg sa ignore eticheta verighetelor si sa isi impuna propriul stil. Printre variatiile cele mai des intalnite se gaseste purtarea verighetei si a inelului de logodna pe acelasi deget, purtarea inelului de logodna pe mana dreapta etc. Indiferent de cum alegeti sa purtati ambele inele, cel mai important lucru este ca acestea sa fie confortabile si sa aiba marimea potrivita, iar simbolistica lor sa ramana la fel de puternica.

Alegerea verighetelor

In magazinul nostru veti gasi o colectie incredibila de modele de verighete, potrivite tuturor gusturilor. Daca modelele prezentate nu sunt pe placul dumneavoastra, nu ezitati sa luati legatura cu unul dintre membrii echipei noastre, printr-una dintre metodele de contact afisate, pentru ca acesta sa va ghideze in realizarea unor verighete la comanda, care sa reflecte perfect preferintele pe care le aveti.

Atunci cand alegeti verigheta, luati in considerare modul in care aceasta se potriveste cu inelul de logodna, astfel incat sa nu va deranjeze atunci cand le veti purta pe aceeasi mana. Exista mai multe tipuri de alaturari:

Unele dintre ele imprumuta idee verighetelor puzzle, potrivindu-se perfect atunci cand sunt alaturate sau fiind simetrice, prin folosirea aceluiasi model, diamantelor de aceeasi marime sau aceluiasi tip de metal.

Puteti, de asemeni, sa va faceti propria combinatie unica, alegand o verigheta care sa scoata in evidenta inelul de logodna sau invers. In acest caz, puteti sa cumparati verighete la comanda sau sa cautati in aceeasi colectie a aceluiasi magazin de unde acesta a fost comandat.

Verighetele cu diamante sunt, de asemeni, printre preferatele femeilor de pretutindeni. Orice piatra pretioasa ar avea inelul de logodna, aceasta nu poate decat sa fie pusa in evidenta de catre un sir elegant de diamante. De asemeni, acest tip de verigheta se asorteaza cu orice tinuta si ofera un aspect deosebit mainii si, desigur, doamnei care il poarta.

Nu sunt produse în această categorie.