Diamantul albastru

S-au scris cantece despre el, s-au dedicat versete, i s-a folosit numele ca simbol pentru calitatile anumitor branduri sau cladiri, s-au botezat escadroane de lupta... Ce este, de fapt, diamantul albastru, si de ce ar trebui sa il iei in considerare pentru un inel de logodna sau alte tipuri de bijuterii? Ce il face sa fie atat de des pomenit de catre toata lumea, in ciuda faptului ca mai sunt o multitudine de alte tipuri de diamante? De ce este el atat de special?

Ce este diamantul albastru?

In necunostinta de cauza, ai putea crede ca diamantele colorate sunt mai putin naturale sau scumpe precum cele incolore. In fapt, foarte rar se gaseste un diamant incolor, marea majoritate avand o nuanta galbuie. Culoarea diamantelor este data de anumite impuritati chimice, ca urmare a procesului natural de formare a acestora. Asadar, acesta este un caz in care imperfectiunile sunt cele care dau pret unei pietre pretioase, in special datorita faptului ca anumite culori sunt mai greu de gasit decat altele. Cu cat nuanta de albastru a acestuia este mai intensa, cu atat pretul lui creste dramatic.

Culoarea albastra este data de moleculele de bor din componenta chimica a diamantului. Cu cat nuanta este mai inchisa, cu atat acesta are mai multe astfel de molecule. Insa, exista si cazuri in care aceasta culoare are nuante gri, care nu au de a face cu particulele de bor.

Cea mai cunoscuta bijuterie cu diamant albastru este „Diamantul Sperantei”, caruia i s-au mai atribuit si nume precum Le bijou de Roy (Bijuteria Regelui), Le bleu de France (Albastrul Frantei) sau Tavernier Blue si are o greutate de aproximativ 46 de carate, fiind gazduita de Muzeul Istoric National al Naturii din Washington D.C. Se spune ca este blestemat, in jurul lui tesandu-se o multitudine de legende. Este cunoscut ca fiind cel mai faimos diamant al lumii si are o istorie de-a lungul careia a calatorit pe toate continentele, originar fiind din India.

Un inel cu diamant albastru?

Imagineaza-ti, acum, frumusetea unui diamant slefuit dupa modelul Bijuteriei Regelui. Nu ar arata intr-un mod absolut fantastic, in special daca ar fi parte a unui inel de logodna? Purtat de regi, furat de hoti, despartit de jumatatea sa si calatorind prin toate colturile lumii, misterul pe care il poate reda chiar si o copie a acestuia iti transporta imaginatia intr-o lume mistica, facandu-te calator prin timp. Oare cate sperante a ascuns, de-a lungul istoriei, intre taieturile sale, acest diamant?

Dar daca alegi un inel de logodna cu diamant albastru intr-o forma unica, asta nu il face mai putin demn de a fi purtat de mana iubitei tale. Suficient de rare incat sa fie de o valoare mare, cu o stralucire aparte care captiveaza pe oricine si il transforma in visator, acesta este un simbol al libertatii, al vietii insisi, al uniunii marii linistite cu cerul senin si al unei convietuiri linistite. De aceea, iti recomandam cu draga inima sa iei in considerare si aceasta posibilitate si sa ii cumperi iubitei tale un inel de logodna cu diamant albastru, in special daca doresti sa renunti la imaginea clasica a acestei bijuterii, dar intr-un fel cuminte, elegant.

Nu sunt produse în această categorie.