Menu
Coşul tău

Diamant roz

Alegere inedita pentru inelul de logodna: diamantul roz

Ce poate reprezenta mai bine feminitatea și preferințele sale decât un inel de logodnă cu diamant? Este un simbol al cererii în căsătorie în toată lumea și nu există fetiță, încă de mică, să nu își dorească propria ei „jucărie” care să aibă această formă. Dar dacă, în loc de clasicul diamant incolor, culoarea acestuia ar fi roz?!

Ce este diamantul roz?
Puțini sunt cei care știu că diamantele se găsesc în natură și sub alte culori decât incolor sau cu nuanțe de gălbui. Dacă incolorul este reprezentat de un diamant pur din punct de vedere chimic, natura a decis să se joace puțin cu nuanțele și, prin amestecul diferitelor substanțe de-a lungul procesului de creare al acestuia, a dat naștere unor diamante colorate.

Dacă vă gândiți că un diamant roz sau albastru este mai puțin valoros decât cel incolor, vă înșelați amarnic. În fapt, diamantele incolore sunt extrem de rare și scumpe, majoritatea având o culoare gălbuie, care, în funcție de intensitatea ei, scade din valoarea pietrei prețioase.

Atunci când vorbim despre diamantele de alte culori însă, această culoare gălbuie nu mai este perceptibilă, astfel încât un diamant de un roz sau albastru intens poate fi foarte, foarte scump. Cele mai rare diamante sunt cele roșii, putând fi lesne considerate ca „verișoarele” celor roz, din acest punct de vedere. Cu siguranță, acum, după ce ai citit aceste informații, poți spune că tocmai defectele sunt cele mai valoroase, în natură.
Și totuși mister...
În ciuda faptului că diamantele roz sunt unele dintre cele mai valoroase pietre prețioase ale lumii, dată fiind raritatea lor, nimeni nu știe, cu exactitate, ce le conferă această culoare, ca să continuăm paralela dintre personalitatea feminină și ele. „Toată lumea vorbește despre ele, toată lumea le iubește” este cel mai celebru citat despre diamantele roz și nimic nu poate fi mai adevărat. Am adăuga totuși că „nimeni nu le cunoaște cu adevărat”, pentru a sublinia metafora până la capăt.

Dacă alte diamante își obțin culoarea din impurități chimice, în cele roz nu s-a găsit niciun semn de acest tip. Oamenii de știință, mereu în căutarea răspunsurilor, au propus ideea conform căreia, în timpul formării acestora, un cutremur de magnitudine înaltă s-a produs, afectându-le structura moleculară! Frumoasă coincidență ai putea spune, nu? Se speră că acest mister va fi rezolvat de diamantele roz obținute din mina Argyle din Australia de Vest, care este cea mai mare sursă de extracție a acestora, deși  sunt atât de rare, încăt se produc doar câteva pe an.

Specialiștii speră că, prin clarificarea acestui mister, vor reuși să descifreze, astfel, o pagină din istoria omenirii. Așa că un inel de logodnă cu diamant roz este, poate, mult mai mult decât o simplă bijuterie: este însuși misterul vieții și evoluției ei, o bucățică din ea, încastrată într-un frumos contur de metal prețios, care ne aduce aminte prin tot ceea ce reprezintă de natura feminină. Și-atunci, ce alt simbol al dragostei ar putea fi mai profund ca acesta?