Alegere inedita pentru inelul de logodna: diamantul roz

Ce poate reprezenta mai bine feminitatea si preferintele acestui gen decat un inel de logodna cu diamant? Este un simbol al cererii in casatorie in toata lumea si nu exista fetita, inca de mica, sa nu isi doreasca propria ei „jucarie” care sa aiba aceasta forma. Dar daca in loc de clasicul diamant incolor, culoarea acestuia ar fi roz?!

Ce este diamantul roz?

Putini sunt cei care stiu ca diamantele se gasesc in natura si sub alte culori decat incolor sau cu nuante de galbui. Daca incolorul este reprezentat de un diamant pur din punt de vedere chimic, natura a decis sa se joace putin cu culorile si, prin amestecul diferitelor substante de-a lungul procesului de creare al acestuia, a dat nastere unor diamante colorate.

In caz ca va ganditi ca un diamant roz sau albastru este mai putin valoros decat cel incolor, va inselati amarnic. In fapt, diamantele incolore sunt extrem de rare si scumpe, majoritatea avand o culoare galbuie, care, in functie de intensitatea ei, scade din valoarea pietrei pretioase.

Atunci cand vorbim despre diamantele de alte culori, insa, aceasta culoare galbuie nu mai este perceptibila, astfel incat un diamant de un roz sau albastru intens poate fi foarte, foarte scump. Cele mai rare diamante sunt cele rosii, putand fi lesne considerate ca „verisoarele” elor roze, din acest punct de vedere. Cu siguranta, acum, dupa ce ai citit aceste informatii, poti spune ca tocmai defectele sunt cele mai valoroase, in natura.

Si totusi, mister...

In ciuda faptului ca diamantele roz sunt unele dintre cele mai valoroase pietre pretioase ale lumii, datorita raritatii lor, nimeni nu stie, cu exactitate, ce le confera aceasta culoare, ca sa continuam aceasta paralela intre personalitatea feminina si ele. „Toata lumea vorbeste despre ele, toata lumea le iubeste” este cel mai celebru citat despre ele si nimic nu poate fi mai adevarat. As adauga, totusi, ca „nimeni nu le cunoaste cu adevarat”, pentru a sublinia metafora pana la capat.

Daca alte diamante isi obtin culoarea din impuritati chimice, in cele roz nu s-a gasit nici un semn de acest tip. Oamenii de stiinta, mereu in cautarea raspunsurilor, au propus ideea conform careia, in timpul formarii acestora, un cutremur de magnitudine inalta s-a produs, afectandu-le structura moleculara! Frumoasa coincidenta ai putea spune, nu? Se spera ca acest mister va fi rezolvat de diamantele roz obtinute din mina Argyle din Australia de Vest, care este cea mai mare sursa de extractie a acestora, desi ele sunt atat de rare incat se produc doar cateva pe an.

Specialistii spera ca prin descifrarea acestui mister, vor reusi sa descifreze, astfel, o pagina din istoria omenirii. Asa ca un inel de logodna cu diamant roz este, poate, mult mai mult decat o simpla bijuterie: este insasi misterul viatii si evolutiei ei, o bucatica din ea, incastrata intr-un frumos contur de metal pretios, care ne aduce aminte prin tot ceea ce reprezinta de natura feminina. Si-atunci, ce alt simbol al dragostei ar putea fi mai profund ca acesta?

Nu sunt produse în această categorie.