Menu
Coşul tău

Diamant albastru

S-au scris cântece despre el, s-au dedicat versete, i s-a folosit numele ca simbol pentru calitățile anumitor branduri sau clădiri, s-au botezat escadroane de luptă... Ce este, de fapt, diamantul albastru, și de ce ar trebui să îl iei în considerare pentru un inel de logodnă sau alte tipuri de bijuterii? Ce îl face să fie atât de des pomenit de către toată lumea, în ciuda faptului că mai sunt o multitudine de alte tipuri de diamante? De ce este el atât de special?

Ce este diamantul albastru?
În necunoștință de cauză, ai putea crede că diamantele colorate sunt mai puțin naturale sau scumpe precum cele incolore. În fapt, foarte rar se găsește un diamant incolor, marea majoritate având o nuanță gălbuie. Culoarea diamantelor este dată de anumite impurități chimice, ca urmare a procesului natural de formare a acestora. Așadar, acesta este un caz în care imperfecțiunile sunt cele care dau preț unei pietre prețioase, în special datorită faptului că anumite culori sunt mai greu de găsit decât altele. Cu cât nuanța de albastru a acestuia este mai intensă, cu atât prețul lui crește dramatic.

Culoarea albastră este dată de moleculele de bor din componența chimică a diamantului. Cu cât nuanța este mai închisă, cu atât acesta are mai multe astfel de molecule. Însă, există și cazuri în care această culoare are nuanțe de gri, care nu au de-a face cu particulele de bor.

Cea mai cunoscută bijuterie cu diamant albastru este „Diamantul Speranței”, căruia i s-au mai atribuit și nume precum Le bijou de Roy (Bijuteria Regelui), Le bleu de France (Albastrul Franței) sau Tavernier Blue și are o greutate de aproximativ 46 de carate, fiind găzduită de Muzeul Istoric Național al Naturii din Washington D.C. Se spune că este blestemat, în jurul lui țesându-se o multitudine de legende. Este cunoscut ca fiind cel mai faimos diamant al lumii și are o istorie de-a lungul căreia a călătorit pe toate continentele, originar fiind din India.

Un inel cu diamant albastru?
Imaginează-ți, acum, frumusețea unui diamant șlefuit după modelul Bijuteriei Regelui. Nu ar arăta într-un mod absolut fantastic, în special dacă ar fi parte a unui inel de logodnă? Purtat de regi, furat de hoți, despărțit de jumătatea sa și călătorind prin toate colțurile lumii, misterul pe care îl poate reda chiar și o copie îți transportă imaginația într-o lume mistică, făcându-te călător prin timp. Oare câte speranțe a ascuns, de-a lungul istoriei, între tăieturile sale, acest diamant?

Dar dacă alegi un inel de logodnă cu diamant albastru într-o formă unică, asta nu îl face mai puțin demn de a fi purtat de mâna iubitei tale. Suficient de rare încât să fie de o valoare mare, cu o strălucire aparte care captivează pe oricine și îl transformă în visător, acesta este un simbol al libertății, al vieții înseși, al uniunii mării liniștite cu cerul senin și al unei conviețuiri liniștite. De aceea, îți recomandăm cu dragă inimă să iei în considerare și această posibilitate și să îi cumperi iubitei tale un inel de logodnă cu diamant albastru, în special dacă dorești să renunți la imaginea clasică a acestei bijuterii, dar într-un fel cuminte, elegant.