Menu
Coşul tău

Ghid cumparare cadouri din aur

Cum să alegi o bijuterie cadou

Bijuteriile sunt printre noi din cele mai vechi timpuri. Pe teritoriul României s-au găsit bijuterii de acum 7.000 de ani, iar în Croația au fost descoperite cele mai vechi din lume, de acum 130.000 de ani. Se pare că neanderthalii adorau să-și ofere cadouri scumpe

Oamenii au fost întotdeauna atrași de frumos și fiecare popor a avut o perioadă de glorie a bijuteriilor, fie că vorbim de egipteni, greci sau italieni. Indiferent de origine, bijuteriile marcau nivelul social, iar design-ul, piatra și metalul folosit pentru o bijuterie au determinat mereu valoarea unui cadou.

Cel mai scump cadou nici măcar nu se poate estima. E vorba despre diamantul Orlov, oferit de contele Grigory Grigoryevich Orlov în 1774 împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei ca semn al iubirii.

Chiar și așa, relația celor doi nu s-a terminat foarte fericit pentru el. Pe a doua poziție în acest top se află colierul de perle de 20 de milioane de dolari de la Cartier, oferit în 1914 de milionarul american Morton F. Plant soției sale. Topul este completat de prințul Guido Henckel von Donnersmarck care în 1900 și-a cadorisit a doua soție cu o tiară de smarald în valoare de 12,7 milioane de dolari.

Dar cu toate astea, cum să alegi o bijuterie cadou?
Sunt câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi:

1. Află care e stilul persoanei pe care vrei să o bucuri cu o bijuterie. E păcat să îi cumperi cercei unei persoane care nu poartă așa ceva, ori să alegi un model de inel care nu se potrivește cu stilul persoanei dragi.

Studiază cu atenție stilul vestimentar, muzica pe care o ascultă. Inspirație poți să găsești și în filmele pe care le vizionează, ori persoanele publice pe care le apreciază.


2. Setează un buget realist pentru achiziție. În funcție de bugetul de care dispui specialiștii te mod ajuta să faci cea mai bună alegere.

3. Documentează-te despre diamante. Sunt doar patru cuvinte care definesc un diamant: Carataj, Culoare, Claritate și Tăietură. Dacă îți însușești câteva date despre aceste puncte vei avea cu siguranță parte de o bijuterie cu adevărat specială.

4. Bijuteriile autentice au nevoie de certificări. Apelează doar la specialiști care îți pot garanta că achiziția ta e certificată și că ai în mână un produs a cărui valoare este de necombătut.

5. Cuvintele. Ultimul pas constă în a pune la punct un discurs din inimă care să se potrivească perfect momentului în care vrei să oferi cadoul. Chiar și două cuvinte sunt de ajuns dacă sunt din suflet.