Sfaturi utile: cum sa ai grija de bijuteriile cu diamante

Diamantul este cea mai dura substanta naturala de pe Pamant si, desi poate taia fier sau chiar si piatra, asta nu inseamna ca nu poate fi afectata de contactul cu un alt diamant. In acelasi timp, acesta se poate murdari din simpla atingere, facandu-l sa-si piarda repede stralucirea.

In acest articol veti gasi cateva sfaturi despre cum sa aveti grija de bijuteriile dumneavoastra cu diamante, astfel incat acestea sa arate la fel de frumos si stralucitoare ca in prima zi.

Diamantele atrag, in mod natural, grasimile. De aceea, este destul de dificil sa le mentineti curate. Pentru a evita pierderea stralucirii acestuia, evitati sa il prindeti cu degetele, sau, daca acest lucru este imposibil, spalati-va bine pe maini inainte sa il atingeti.

Tot acesta este si motivul pentru care trebuie sa curatati diamantul cu regularitate. Puteti face acest lucru folosind o solutie pe baza de amonia, asa cum este cea folosita la spalatul geamurilor. Lasati-l sa stea in aceasta timp de o noapte, o data sau de doua ori pe saptamana. Dimineata, folosind o periuta de dinti cu perii moi, stergeti piatra usor, pentru a indeparta resturile de grasime. Cea mai predispusa zona a diamantului pentru colectarea mizeriei este cea din spate si, de aceea, ar trebui sa acordati o atentie sporita acestui loc. In timp ce efectuati aceasta operatiune, incercati sa nu atingeti celelalte elemente ale bijuteriei, in special daca aceasta este facuta dintr-un material moale. Dupa ce ati facut acest lucru, clatiti diamantul cu apa rece si stergeti-l cu un material textil moale, care nu lasa scame.

Clorul sau solutiile abrazive au un efect de erodare asupra metalelor folosite pentru crearea bijuteriilor, motiv pentru care recomandam evitarea contactului cu ele. Unele dintre ele au capacitatea de a dizolva metalul in intregime!

Daca metodele de curatare de acasa par sa nu isi faca efectul, va recomandam sa apelati la un dus ultrasonic. Intretinerea bijuteriilor cumparate din magazinul nostru se face ratuit, iar aceasta metoda se afla pe lista serviciilor pe care le oferim. Aceasta metoda reprezinta trimiterea unor sunete de frecvente inalte intr-o solutie speciala de curatare, care vor indeparta murdariile. Insa, este nevoie ca ea sa fie aplicata de un profesionist, pentru a nu risca desprinderea pietrelor pretioase de pe bijuterii.

Atunci cand faceti activitati casnice de zi cu zi, va recomandam sa puneti bijuteria cu diamant in cutia acesteia, pentru a evita stricarea ei. De asemeni, recomandam sa va aplicati machiajul inainte de a va pune bijuteriile, deoarece unele dintre chimicalele folosite in crearea produselor cosmetice pot dauna metalelor. Acestea ar trebui inlaturate si atunci cand va spalati pe maini sau faceti dus, deoarece sapunul creeaza un strat de grasime pe diamant, ce va fi greu de inlaturat, asa cum v-am explicat in randurile de mai sus.

Recomandam, de asemeni, sa veniti in magazinul nostru cel putin o data pe an, pentru a efectua servicii de intretinere a bijuteriilor dumneavoastra. Astfel, acestea vor fi curatate, se va verifica daca pietrele nu sunt slabite sau daca metalul are nevoie de o refinisare.

Nu sunt produse în această categorie.