Menu
Coşul tău

Sfaturi utile

Cum să ai grijă de bijuteriile cu diamante:

Diamantul este cea mai dură substanță naturală de pe Pământ și, deși poate tăia fier sau chiar și piatra, asta nu înseamnă că nu poate fi afectată de contactul cu un alt diamant. În același timp, acesta se poate murdări din simpla atingere, făcându-l să-și piardă repede strălucirea.

În acest articol, veți găsi câteva sfaturi despre cum să aveți grijă de bijuteriile dumneavoastră cu diamante, astfel încât acestea să arate la fel de frumos și strălucitoare ca în prima zi.

Diamantele atrag, în mod natural, grăsimile. De aceea, este destul de dificil să le mențineti curate. Pentru a evita pierderea strălucirii, evitați să îl prindeți cu degetele, sau, dacă acest lucru este imposibil, spălați-vă bine pe mâini înainte să îl atingeți.

Tot acesta este și motivul pentru care trebuie să curățați diamantul cu regularitate. Puteți face acest lucru folosind o soluție pe bază de amonia, așa cum este cea folosită la spălatul geamurilor. Lăsați-l să stea în aceasta timp de o noapte, o dată sau de două ori pe săptămână. Dimineața, folosind o periuță de dinți cu perii moi, ștergeți piatra ușor, pentru a îndepărta resturile de grăsime. Cea mai predispusă zonă a diamantului pentru colectarea mizeriei este cea din spate și, de aceea, ar trebui să acordați o atenție sporită acestui loc. În timp ce efectuați această operațiune, încercați să nu atingeți celelalte elemente ale bijuteriei, în special daca aceasta este făcută dintr-un material moale. După ce ați făcut acest lucru, clătiți diamantul cu apă rece și stergeti-l cu un material textil moale, care nu lasă scame.

Clorul sau soluțiile abrazive au un efect de erodare asupra metalelor folosite pentru crearea bijuteriilor, motiv pentru care recomandăm evitarea contactului cu ele. Unele dintre ele au capacitatea de a dizolva metalul în întregime!

Dacă metodele de curățare de acasă par să nu își facă efectul, vă recomandăm să apelați la un duș ultrasonic. Întreținerea bijuteriilor cumpărate din magazinul nostru se face gratuit, in perioada garanției, iar metoda se află pe lista serviciilor pe care le oferim. Această metodă reprezintă trimiterea unor sunete de frecvențe înalte într-o soluție specială de curățare, care vor îndepărta murdăriile. Însă, este nevoie ca ea să fie aplicată de un profesionist, pentru a nu risca desprinderea pietrelor prețioase de pe bijuterii.

Atunci când faceți activități casnice de zi cu zi, vă recomandăm să puneți bijuteria cu diamant în cutia ei, pentru a evita stricarea. De asemenea, recomandăm să vă aplicați machiajul înainte de a vă pune bijuteriile, deoarece unele dintre chimicalele folosite în crearea produselor cosmetice pot dăuna metalelor. Bijuteriile ar trebui înlăturate și atunci când vă spălați pe mâini sau faceți duș, deoarece săpunul generează un strat de grăsime pe diamant, ce va fi greu de înlăturat, așa cum v-am explicat în rândurile de mai sus.

Recomandăm, totodată, să veniți în magazinul nostru cel puțin o dată pe an, pentru a efectua servicii de întreținere a bijuteriilor dumneavoastră. Astfel, acestea vor fi curățate, se va verifica dacă pietrele nu sunt slăbite sau dacă metalul are nevoie de refinisare.