Menu
Coşul tău

Cum aleg inelul de logodnă

Cum aleg inelul de logodnă

Puține persoane înțeleg amalgamul de emoții prin care trece un bărbat când se decide să cumpere un inel de logodnă pentru iubita sa și să facă marele pas prin care să o ceară de soție. Din fericire, de-a lungul timpului, echipa noastră a experimentat tot felul de situații și, fiind noi înșine bărbați, am înțeles care sunt sfaturile de folos pentru fiecare viitor mire aflat în această situație.

De aceea, acest ghid este menit a vă ajuta să alegeți mai ușor un inel de logodnă, oferindu-vă atât informații de bază, cât și secrete mai greu accesibile.

Sfaturi pentru alegerea inelului de logodnă


Ascultați-vă atent iubita atunci când vorbește despre bijuterii: odată ce ați luat decizia de a o cere de soție, fiecare privire aruncată pe furiș de către ea unei bijuterii ar trebui să vă atragă atenția. Colecția personală de bijuterii și discuțiile întâmplătoare ar trebui să arunce și ele puțină lumină asupra gusturilor ei. Fie că preferă stilul vintage sau unul mai modernist, un model simplu sau complex, dimensiunile mari sau mici, inelul de logodnă ar trebui să fie pe placul ei și nu al dumneavoastră.

Vorbiți cu alți bărbați care au facut acest pas: cumpărarea unui inel de logodnă reprezintă o decizie suficient de importantă încât să aibă nevoie și de o a doua opinie. Chiar dacă vi se pare că o bijuterie nu definește un concept atât de abstract ca dragostea ce i-o purtați, s-ar putea să vă surprindă părerea ei despre acest subiect. De aceea, este indicat să cereți opinia unui alt bărbat, care a trecut, deja, prin această experiență sau, dacă nu cunoașteți niciunul, cereți ajutorul celei mai bune prietene a ei, care îi cunoaște gusturile.

Vorbiți și cu prietenii ei: persoanele apropiate din jurul viitoarei soții îi cunosc preferințele în materie de bijuterii. Totuși, există o oarecare posibilitate ca ei să fie subiectivi și să lase propriile gusturi să vă influențeze greșit. Veți avea nevoie și de persoane de încredere, care știu să păstreze un secret și nu vor strica surpriza cererii în căsătorie.

Poate că nu vreți să îi cumpărați exact ce își dorește: bărbații au tendința să creadă că doar efortul depus este suficient pentru a impresiona o femeie. Sigur că nu doar gusturile ei contează, ci și ale dumneavoastră, doar că într-o măsură mai mică de această dată. Asigurați-vă că ați căutat acel inel de logodnă care să păstreze puțin și din personalitatea dumneavoastră, pentru ca atunci când îl privește să-și reamintească de iubirea pe care i-o purtați, chiar dacă sunteți departe.

Toate diamantele arată la fel, în primă instanță: în ghidul „Cum alegeți diamantul”, am expus detaliat pașii de cumpărare a unei astfel de pietre prețioase și criteriile pe care trebuie să le luați în calcul. Dacă ați ales să achiziționați un inel de logodnă cu diamant, acordăți-vă timp să îl studiați cu atenție, pe baza informațiilor adunate înainte. Nu vă lăsați purtat de tendința de a cumpăra cel mai mare sau cel mai scump diamant. Citiți înainte, cu răbdare, pentru a-i oferi unul de calitate, cu adevărat deosebit.

Priviți oferirea unui inel de logodnă ca pe un examen: dacă ați considerat vreodată achiziționarea unei mașini ca fiind stresantă, vă liniștim. Cumpărarea unui inel de logodnă produce de zece ori mai multă tensiune. Însă, dacă veți învăța dinainte criteriile de alegere, precum tăietura, caratele, claritatea sau culorile, va fi mult mai ușor. Să folosim următoarea metaforă: fără cunoașterea acestor detalii, cumpărarea unui inel de logodnă cu diamant este ca și cum ați alege o mașină doar pe baza prețului mare. Dacă aveți prea puține informații, riscați ca automobilul să se strice după o lună de folosință. Așadar, oferiți-vă suficient timp pentru a studia, exact ca înaintea unui examen.

Bijuteriile la comandă pot părea scumpe, însă nu sunt: dacă ați trecut prin toate colecțiile magazinelor și tot nu ați găsit ce doriți, aveți posibilitatea de a cumpăra un inel de logodnă la comandă. Mai mult, unicitatea sa va fi mult mai reprezentativă, iar prețul – unul acceptabil. Magazinul nostru vă pune la dispoziție unii dintre cei mai talentați bijutieri din România pentru a vă asista în crearea unui design unic, dar și pentru a vă ghida în încadrarea în bugetul de care dispuneți.

Alte detalii cu privire la inelul de logodnă

Pe lângă formă sau dimensiune, folosirea unei anumite pietre prețioase sau a unui mix de pietre, vă revine și alegerea materialului din care este realizat inelul de logodnă. Despre materialele recomandate (aur alb sau platină), am discutat în ghidul „Despre bijuteriile din aur sau platină”, unde găsiți informații care să vă ajute în comparația pe care urmează să o faceți. Dacă bugetul vă permite, vă recomandăm să cumpărați un inel de logodnă din platină, intrucât este cel mai bun metal prețios în care poate fi păstrat un diamant, dar și cel mai durabil, datorită calităților sale unice.

În ghidul „Cum alegeți pietrele prețioase”, am detaliat atât caracteristicile lor de bază, cât și diferitele simbolistici, caracteristici unice sau culori. Dacă nu știți ce să alegeți, dar doriți, în același timp, să ieșiți din clasicul tipar al inelului cu diamant, ghidul „Cum se creează bijuteriile la comandă?” este unul complet menit a vă ajuta în acest sens și a vă oferi informațiile de care aveți nevoie.
Pentru a vă inspira, am pregătit o colecție cu inelele de logodnă purtate de celebrități, care sperăm să vă fie de folos în alegerea lui.