ClickCease
🍪 Folosim cookie-uri!
Folosim cookie-uri și alte tehnologii similare pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare și funcționalitatea site-ului nostru. Aflați mai multe în Politica de confidențialitate.

Vă așteptăm cu drag în noul magazin Valmand din Strada Pictor Barbu Iscovescu 30, București!

Ce trebuie să știți despre verighete

Ce trebuie să știți despre verighete

Ce sunt verighetele știe toată lumea, însă originile, semnificația sau caracteristicile care le diferențiază se cunosc mai puțin. În majoritatea culturilor, acestea sunt făcute din metal și se poartă pe inelarul mâinii și, deși în Europa sunt purtate încă de la originea lor de către ambii soți, în Statele Unite ale Americii, abia în secolul al XX-lea au devenit și un simbol al bărbaților căsătoriți.

Vă întrebați de ce s-a întâmplat acest lucru? Ghidul de mai jos vă oferă toate informațiile despre verighete, pentru a înțelege pe deplin simbolistica acestor obiecte, dar și câteva sfaturi în alegerea lor.

Istoria și simbolistica verighetelor
În Egipt, s-au găsit relicve asemănătoare verighetelor, care datează de acum 3.000 de ani. Rareori un simbol a reușit să reziste atât de mult timp și să se răspândească pe întreg mapamondul, însă era de așteptat, având în vedere că toate culturile lumii prețuiesc iubirea dintre doi oameni ca fiind esența societății. Așadar, putem spune, îndreptățit, că rezistența verighetelor ca simbol a rezultat din însăși puterea omului de a iubi.

Egiptenii vedeau cercul ca un simbol al eternității, laitmotiv ce și-a găsit lesne locul printre primii îndrăgostiți ai lumii. Tot ei au fost și cei care au instituit obiceiul ca verighetele să fie purtate pe inelarul mâinii stângi, despre care poporul antic credea că are o venă direct conectată cu inima.

Între anii 1500-1600, în Europa au apărut verighetele puzzle, care aveau o formă unică, inelele ambilor soți potrivindu-se perfect unul cu altul. Ele erau, totodată, și inele de logodnă, care se împreunau în timpul ceremoniei de uniune. După acest act, soția purta ambele inele unite. Ani mai târziu, în timpul Renașterii, verighetele erau inscripționate cu versurile unui poem, obiceiul păstrându-se până în zilele noastre, în unele locuri.

O altă formă a verighetelor puzzle a evoluat ulterior. Compuse din mai multe bucăți, care formau veriga, aveau un design complicat și acționau ca un angajament al fidelității. Dacă soția își dădea jos verigheta, soțul putea afla acest lucru, din cauza faptului că ea nu mai știa să interconecteze piesele ca la început.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, americanii foloseau verigheta doar pentru soții, până când o companie a început o amplă campanie de marketing ce a condus la adoptarea obiceiului ca ambii soți să aibă inele, la fel ca în restul zonelor de pe mapamond. Totuși, succesul acestei campanii a fost atins abia după Al Doilea Război Mondial, când 80% dintre nunți practicau obiceiul.

În țările vestice, verighetele sunt făcute din aur alb, roz sau galben, platină sau paladiu. Folosirea materialelor prețioase este o simbolistică pentru noblețea actului și a emoției din care acesta se naște. Dacă în trecut se scriau versuri pe ele, astăzi verighetele ascund numele celor doi, data nunții sau o frază care are un înțeles aparte pentru ei.

Noțiuni de etichetă privind verighetele
Având în vedere că este un simbol sinonim cu uniunea eternă, verigheta nu ar trebui dată jos niciodată de la mână. Dacă totuși doriți să evitați distrugerea ei în anumite situații sau apar cazuri speciale în care nu mai poate fi purtată, se poate agăța de un lănțișor la gât.

În ziua nunții, inelul de logodnă ar trebui mutat pe degetul mijlociu al mâinii drepte, astfel încât, în timpul ceromoniei, soțul să poată așeza fără probleme verigheta pe mâna viitoarei soții. Odată ce nunta s-a încheiat, tradiția spune ca inelul de logodnă să fie mutat pe degetul mijlociu al mâinii stângi, astfel încât verigheta să fie lângă el, ca simbol al noului statut marital.

Unele femei aleg să ignore eticheta verighetelor și să își impună propriul stil. Printre variațiile cel mai des întâlnite, se găsește purtarea verighetei și a inelului de logodnă pe același deget, purtarea inelului de logodnă pe mâna dreaptă etc. Indiferent de cum alegeți să purtați ambele inele, cel mai important lucru este ca acestea să fie confortabile și să aibă mărimea potrivită, iar simbolistica lor să rămână la fel de puternică.

Alegerea verighetelor
În portofoliul nostru, veți găsi o colecție incredibilă de modele de verighete, potrivite tuturor gusturilor. Dacă modelele prezentate nu sunt pe placul dumneavoastră, nu ezitați să luați legătura cu un reprezentant Valmand®. El vă va ghida în realizarea unor verighete la comandă, care să reflecte perfect preferințele voastre.

Atunci când vă alegeți verigheta, luați în considerare modul în care se potrivește cu inelul de logodnă, astfel încât să nu vă deranjeze când le veți purta pe aceeași mână. Există mai multe tipuri de alăturări:

Unele dintre ele împrumută ideea verighetelor puzzle, potrivindu-se perfect la alăturare sau fiind simetrice, prin folosirea aceluiași model, a diamantelor de aceeași mărime sau a aceluiași tip de metal.

Se poate, de asemenea, să vă faceți propria combinație unică, alegând o verighetă care să scoată în evidență inelul de logodnă sau invers. În acest caz, puteți achiziționa verighete la comandă sau să cautați în aceeași colecție, din același magazin de unde a fost comandat inelul.

Verighetele cu diamante sunt, de asemenea, printre preferatele femeilor de pretutindeni. Orice piatră prețioasă ar avea inelul de logodnă, nu poate decât să fie pusă în evidență de un șir elegant de diamante. Acest tip de verighetă se asortează cu orice ținută și oferă un aspect deosebit mâinii și, desigur, doamnei care îl poartă.

Află din ghid lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi verighete cu diamante din aur sau platină.

De asemenea, vom vorbi despre originile, semnificația și caracteristicile care diferențiază verighetele.