Cum sa aleg inelul de logodna?

Putine persoane inteleg amalgamul de emotii prin care trece un barbat atunci cand se decide sa cumpere un inel de logodna pentru iubita sa si sa faca marele pas prin care sa o ceara de sotie. Din fericire, de-a lungul timpului, echipa noastra a experimentat tot felul de situatii si fiind noi insine barbati am inteles care sunt sfaturile care ar ajuta fiecare viitor mire aflat in aceasta situatie.

De aceea, acest ghid este menit a va ajuta sa alegeti mai usor un inel de logodna, oferindu-va atat informatii de baza, cat si secrete mai greu accesibile.

Sfaturi pentru alegerea inelului de logodna

Ascultati-va atent iubita atunci cand vorbeste despre bijuterii: odata ce ati luat decizia de a o cere de sotie, fiecare privire aruncata pe furis de catre aceasta unei bijuterii ar trebui sa va atraga atentia. De asemeni, colectia personala de bijuterii si discutiile intamplatoare ar trebui sa arunce putina lumina asupra preferintelor ei. Fie ca prefera stilul vintage sau unul mai modernist, simplul sau complexul, dimensiunile mari sau mici, fiecare caracteristica a inelului de logodna ar trebui sa fie adecvat gusturilor ei si nu la ale dumneavoastra.

Vorbiti cu alti barbati care au facut acest pas: cumpararea unui inel de logdna este un pas suficient de important incat sa aiba nevoie si de o a doua opinie. Chiar daca dumneavoastra vi se pare ca o bijuterie nu defineste un concept atat de abstract precum dragostea pe care o purtati unei persoane, s-ar putea sa va surprinda parerea ei despre acest subiect. De aceea, este indicat sa cereti opinia unui alt barbat care deja a trecut prin aceasta experienta sau, daca nu stiti nici unul, sa cereti ajutorul prietenei ei cea mai buna, aceasta cunoscandu-i deja gusturile.

Vorbiti si cu prietenii ei: persoanele apropiate din jurul viitoarei sotii stiu, deja, care sunt preferintele acesteia in materie de gusturi. Totusi, fiti atent ca persoanele respetive sa nu lase propriile gusturi sa afecteze decizia si, astfel, sa va influenteze gresit, subiectiv. Aveti, de asemeni, nevoie de persoane de incredere, care nu vor sti sa pastreze un secret si nu vor strica surpriza cererii in casatorie.

Poate ca nu vreti sa ii cumparati exact ceea ce isi doreste: barbatii au tendinta sa creada ca doar efortul depus este suficient pentru a impresiona o femeie. Acesta nu este momentul in care doar gusturile ei conteaza, ci si ale dumneavoastra, desigur, intr-o mai mica masura. Asigurati-va ca ati cautat acel inel de logodna care sa pastreze putin si din personalitatea dumneavoastra, pentru ca atunci cand il priveste sa isi reaminteasca de iubirea pe care i-o oferiti, chiar daca sunteti departe.

Toate diamantele arata la fel, in prima instanta: in ghidul „Cum aleg un diamant?” am expus intr-un mod complex pasii de cumparare ai unei astfel de pietre pretioase si criteriile dupa care trebuie sa va uitati. De aceea, daca ati ales sa cumparati un inel de logodna cu diamant, dati-va timp sa il studiati cu atentie, pe baza informatiilor acumulate in prealabil. Nu va lasati purtat de tendinta de a cumpara cel mai mare sau cel mai scump diamant, ci cititi inainte, cu rabdare, pentru a ii oferi unul de calitate, deosebit.

Considerati oferirea unui inel de logodna ca fiind un examen: daca ati considerat vreodata cumpararea unei masini ca fiind stresanta, stati linistit! Cumpararea unui inel de logodna produce de zece ori mai multa tensiune. Insa, daca veti invata inainte criteriile de alegere, precum taietura, caratele, claritatea sau culorile, va fi mult mai usor. Sa folosim urmatoarea metafora: fara cunoasterea acestor detalii, cumpararea unui inel de logodna cu diamant este ca si cumpararea unei masini doar pe baza pretului mare, fara a sti alte detalii despre aceasta, riscand ca ea sa se strice dupa o luna de folosinta. Asadar, oferiti-va suficient timp pentru a studia, exact ca inaintea unui examen.

Bijuteriile la comanda pot parea scumpe, insa nu sunt: daca ati trecut prin toate colectiile magazinelor si tot nu ati gasit ceea ce doriti, aveti posibilitatea de a cumpara un inel de logodna la comanda. Mai mult, unicitatea acestuia va fi mult mai reprezentativa, iar pretul va fi unul acceptabil. Magazinul nostru va pune la dispozitie unii dintre cei mai talentati bijutieri din Romania pentru a va asista in crearea unui design unic, dar si pentru a va ghida in incadrarea in bugetul de care dispuneti, obtinand maximul de efect.

Alte detalii ale unui inel de logodna

Pe langa forma sau dimensiune, folosirea unei anumite pietre pretioase sau a unui mix, aveti si alegerea materialului din care este facut inelul de logodna. Despre materialele din care este indicat sa fie facuta acesta (aur alb sau platina), am discutat in ghidul „Bijuterii din aur sau platina”, de unde puteti obtine informatii care sa va ajute in comparatia pe care urmeaza sa o faceti. Daca bugetul va permite, va reomandam sa cumparati un inel de logodna din platina, acesta fiind cel mai bun metal pretios in care poate fi pastrat un diamant, dar si cel mai durabil, datorita calitatilor sale unice.

De asemeni, in ghidul „Cum aleg pietrele pretioase?” am trecut atat prin caracteristicile de baza ale acestora, cat si prin diferitele simbolistici, caracteristici unice sau culori. Daca nu stiti ce sa alegeti, dar doriti, in acelasi timp, sa iesiti din clasicul tipar al inelului cu diamant, ghidul „Cum se fac bijuteriile la comanda?” este unul complex, menit a va ajuta in acest sens si a va oferi informatiile de care aveti nevoie.

Pentru a iti ajuta inspiratia, am pregatit o colectie a inelelor de logodna purtate de catre celebritati, care speram sa iti vina in ajutor in alegerea acestuia.

Nu sunt produse în această categorie.