Bijuterii la comanda, dupa model


Valmand executa si bijuterii la comanda dupa model. Procesul este unul complex, despre ale carui etape vom discuta in randurile acestui articol. Un articol mult mai amplu despre bijuteriile la comanda puteti gasi aici.


Cand alegi sa faci bijuterii la comanda?


Atunci cand iti doresti un model unic sau nimic de pe piata nu te incanta, alegi sa iti faci bijuterii la comanda, dupa model. Pentru bijutierii de la Valmand, acest proces este unul simplu, datorita zecilor de ani de executie din spate. Acestia folosesc tehnologii avansate si prefera sa faca o cercetare atenta, ori de cate ori un client decide sa apeleze la aceasta metoda.


Bijuterii la comanda: etape de creatie


Bijuteriile la comanda se fac in mai multe etape. Prima dintre acestea este realizarea designului si clientul este implicat cat mai mult. Astfel, acesta isi poate detalia dorintele si crea impreuna cu bijutierul un concept unic, insa destul de brut.


Realizarea matritei este cea de-a doua etapa din crearea de bijuterii la comanda, dupa model. Se foloseste o matrita de ceara si tehnologie de inalta definitie. De acest pas depinde foarte mult rezultatul final al executiei.


Urmeaza etapa de turnare a materialului, unde este necesara atentie sporita si o experienta vasta in crearea de bijuterii la comanda. Pilirea materialului pretios nu este un proces simplu, fiind necesare indemanare si extrem de multa rabdare.


Slefuirea reprezinta urmatorul pas. Se va obtine forma finala a materialului si se lucreaza fiecare milimetru al bijuteriei. Dupa acest proces, bijuteria este trecuta printr-o baie supersonica. Infrumusetarea si procesul decorativ incep abia in etapa urmatoare, atunci cand se aduc si pietrele pretioase pentru montaj. Finisarea este o reslefuire de finete mare, care va conduce spre aspectul final al unei bijuterii la comanda.


Testarea calitatii este ultima etapa din prelucrarea unei bijuterii la comanda, dupa model. Nici o bijuterie nu va fi lasata sa fie pusa spre vanzare fara aceasta etapa, daca bijutierul este unul care tine la operele sale. Iar cum la Valmand iubim bijuteriile, toate piesele sunt trecute si prin aceasta etapa.