Mariajul până la adânci bătrâneţi este un ideal către care tindem cu toţii.

Fiecare an ce trece alături de persoana iubită este un real motiv de bucurie, menit să întărească şi mult relaţia. Sărbătoreşte fiecare moment important al relaţiei şi află care este simbolul şi ce semnifică fiecare an al căsătoriei voastre.

1. Simbolul pentru primul an de căsătorie este hârtia. De ce hârtia? Pentru că primul an al relaţiei poate fi considerat cel mai fragil. Ce cadouri să faci cu această ocazie? Scrie o scrisoare de dragoste in care să-ţi exprimi bucuria şi sentimentele. Cumpără bilete la film. Sau, bilete pentru o escapadă romantică. Undeva, în lume.

2. Cea de-a 2-a aniversare este marcată de simbolul bumbacului. Începând cu al 2-lea an, legatura dintre soţi devine din ce în ce mai trainică. Ce poţi dărui? Cam tot ce are legătură cu acest simbol. De la lucruri pentru casă din bumbac, până la flori sau decoraţiuni.

3. Pielea este cea care defineşte cel de-al 3-lea an al relaţiei. Cu fiecare an ce trece, relaţia devine din ce în ce mai puternică, astfel încât acum, relaţia este ca pielea tăbăcită, adică rezistentă, maleabilă şi durabilă. Cu ce sa-ţi surprinzi jumătatea? Cărţile cu coperţi din piele sunt foarte potrivite, dar la fel de potrivite sunt şi genţile, accesoriile, curelele ori ceasurile cu brăţări din piele.

4. Nunta de pânză se sărbătoreşte la 4 ani de relaţie. Pânza este durabilă, aşadar, cuplul devine un tot din ce în ce mai puternic. Dacă nu ştii ce să oferi cu ocazia acestei zile, află că produsele realizate din pânză fac parte din frumuseţea acestui moment.

5. La aniversarea de 6 ani, sărbătoriţi nunta de lemn. Trainic, puternic, masiv, viguros, asemenea sentimentelor voastre. Obiectele decorative din lemn vor fi apreciate cu ocazia acestei zile, aşa că te poţi încrede în tablouri pictate pe lemn, decoraţiuni diverse, casete de bijuterii, accesorii pentru chei.

6. Nunta de fier o aveţi la împlinirea a 6 ani de relaţie. Aşa cum îi spune şi numele, este definită de forţă, rezistenţă, duritate. Relaţia este bine închegată şi din ce în ce mai puternică. Acest moment poate fi marcat cu ajutorul cadourilor ce conţin acest metal. Fie că ne referim la un semn de carte deosebit sau la o oglindă încastrată în fier, alegerile sunt minunate şi vor fi apreciate pe măsură.

7. Cea de-a 7-a aniversare a relaţiei este încununată de simbolul cuprului. Nici nu este greu de înţeles de ce. Cuprul este un conductor extraordinar pentru căldură, aşadar simbolizează căldura relaţiei de cuplu. Acea căldură care se traduce prin blândeţe, armonie, calm, linişte şi pace. Optează pentru obiecte din cupru, cum ar fi tacâmuri pentru masă, bijuterii sau diverse decoraţiuni care să spună ceva despre acest moment.

8. Nunta de bronz se sărbătoreşte la împlinirea a 8 ani de relaţie. Fiecare an contribuie la întărirea relaţiei, aşa că nunta de bronz este definită de putere, încredere, stabilitate şi siguranţă. Alege cadouri bazate pe acest metal şi exprimă-ţi iubirea aşa cum simţi.

9. Lutul este simbolul celui de-al 9-lea an de căsătorie. Acest simbol arată parcursul minunat al relaţiei, care s-a transformat din ceva nedefinit într-o ceramică fină, rezistentă, plăcută şi utilă. Cumpără produse din ceramica precum un ceainic sau un set de căni din care să vă savuraţi cafea în fiecare dimineaţă.

10. Nunta de aluminiu. Ei bine, un deceniu de relaţie nu are cum să fie altfel decât fabulos. V-aţi maturizat împreună, aţi învăţat multe unul de la celălalt şi simţiţi cum împreună formaţi un întreg definit de forţă şi stabilitate. Alege sa oferi obiecte realizate din aluminiu precum decoraţiuni sau statuete, casete pentru bijuterii sau ceasuri.

15.  Cei 15 ani de căsătorie sunt sărbătoriţi în cadrul nunţii de cristal. Asemenea cristalului, relaţia străluceşte. La propriu. Relaţia este durabilă, curată, încununată de experienţe dintre cele mai frumoase. Poţi alege să dăruieşti pahare din cristal pentru momentele petrecute în 2, suporturi pentru lumânări sau decoraţiuni pentru casă.

20. Nunta de porţelan se sărbătoreşte la aniversarea de 20 de ani. Ei bine, în acest moment putem spune că relaţia este una matură, împlinită, aşezată şi bine legată. Încrederea, respectul, prietenia, loialitatea sunt sentimentele care reuşesc să definească cel mai bine această perioadă petrecută împreună. Dăruieşte obiecte din porţelan potrivite etapei pe care o traversaţi.

25. Argintul este simbolul nunţii de 25 de ani. În acest moment, relaţia cu greu se poate clătina. Argintul este un metal preţios, valoros, durabil, datorită calităţilor sale extraordinare, precum relaţia pe care aţi clădit-o în aceşti ani. Nunta de argint se sărbătoreşte cu verighete din argint, cu invitaţi, cu daruri, exact ca prima nuntă, de acum 25 de ani. Este un moment de mare emoţie, un moment în care realizezi că anii ce-au trecut v-au ajutat să deveniţi oamenii împliniţi de astăzi. Nunta de 25 de ani este considerată o mare reuşită pentru cuplu, pentru că asta înseamnă că au reuşit împreună să depăşească toate obstacolele vieţii.

30. Nunta de perle se sărbătoreşte la împlinirea a 30 de ani de relaţie. Aşa cum perla are nevoie de timp pentru a ajunge la forma sa deosebită, aşa se întâmplă şi cu relaţia ajunsă la 30 de ani. Aceasta are o frumuseţe aparte, delicată, fină, a cărei rezistenţă este de neclintit. Dăruieşte bijuterii cu perle pentru a marca acest moment emoţionant, atât pentru cuplu, cât şi pentru întreaga familie.

35. Coralul este simbolul aniversării de 35 de ani. Sună atât de frumos, nu-i aşa? 35 de ani împreună! Încredere, curaj, forţă, determinare, toate acestea v-au adus aici. Despre coral se crede că reprezintă forța vieții, deoarece are culoarea roșiatică a sângelui. La fel precum coralul, angajamentul și loialitatea sunt motorul vieţii împreună. Coralul este vedeta acestei aniversări, aşa că dedică-i locul meritat. De la decoraţiuni pentru casă până la iubitele bijuterii, toate sunt perfecte pentru a vă face aniversarea cu adevărat spectaculoasă.

40. Nunta de rubin pentru cei 40 de ani petrecuţi împreună. Rubinul este considerat piatra iubirii, a energiei, a pasiunii, a puterii și a poftei de viață. Ca nicio altă piatră prețioasă din lume, rubinul reprezintă simbolul complet pentru sentimentele puternice. Despre rubin se spune că reface forța vitală, crește energia și vigoarea. Rubinul intensifică emoțiile și sporește pasiunea. Poate fi folosit ca talisman pentru a aduce bogăție, bucurie, dragoste, vigoare sexuală și putere. Dăruieşte bijuterii cu safire şi celebrează aniversarea cu toaţi oamenii dragi alături. Colecția de bijuterii cu rubine de la Valmand este definită de atenție, grijă la detalii, culoare și rafinament. Nu ai cum să rămâi indiferent la frumusețea unui rubin impecabil încastrat într-o bijuterie fabuloasă.

45. Nunta de safir este sărbătorită la împlinirea a 45 de ani de căsătorie. Nu ai cum să rămâi indiferent/ă atunci când vezi un safir. Te impresionează prin culoare, prin expresie, prin rafinament. Este o piatră prețioasă care emană frumusețe și te „hipnotizează” prin caracteristicile sale. Aşa este şi căsnicia ajunsă la 45 de ani. Este expresivă, puternică, profundă. Oferă bijuterii cu safire şi optează pentru o sursă sigură. Valmand este o sursă certificată de frumusețe și calitate, care îți pune la dispoziție o colecție bogată de bijuterii cu safire, care impresionează prin eleganță și rafinament.

50. Nunta de aur. Aurul reprezintă dragostea, pozitivitatea, bogăția, prosperitatea, aşadar, nu degeaba aurul este simbolul acestei aniversări. Un metal preţios, nobil, care trece cu brio proba timpului. Dăruieşte bijuterii din aur pentru tot ce a fost, dar şi pentru tot ce va urma. Valmand este partenerul tău de încredere dacă dorești să achiziționezi bijuterii din aur de calitate. Fiecare bijuterie este executată în fabrica proprie folosind doar materiale premium și tehnologie de ultimă generație.

55. Nunta de smarald. Smaraldul face parte din categoria celor mai valoroase și mai râvnite pietre prețioase şi este simbolul aniversării căsătoriei de 55 de ani. Despre smaralde se consideră că sunt pietre care aduc dragostea, romantismul, credința. Acesta este asociat cu chakra inimii, fiind considerat un simbol al iubirii și al speranței. Este nevoie de timp pentru a permite creșterea unui cristal de calitate, aşa cum se întâmplă şi cu relaţia ajunsă într-un asemenea punct.

60. Nunta de ametist. Acesta se sărbătoreşte la împlinirea a 60 de ani de căsătorie, iar simbolul aferent este piatra preţioasă de ametist, aceasta fiind o piatră a înţelepciunii, a spiritualităţii şi a protecţiei, exact acele calităţi care au dus relaţia la această frumoasă aniversare.

70. Nunta de platină. Platina simbolizează iubire, putere, puritate și dragoste veșnică, aşadar este simbolul perfect pentru aniversarea celor 70 de ani împreună. Bijuteriile din platină sunt perfecte pentru a celebra acesta aniversare.

75. Nunta de diamant. Ei bine, sentimentele sunt copleşitoare. O viaţă petrecută împreună. De la fragila hârtie la puternicul diamant, au fost multe momente de depăşit pentru ca relaţia să ajungă în acest punct. Hotărâre, dorinţă, înţelegere, răbdare, ascultare şi multe altele. Diamantul încununează această aniversare, aşadar, bijuteria cu diamant nu are cum să lipsească din poveste. O poveste de dragoste de 75 de ani. O poveste la care tânjim fiecare dintre noi.