In acest articol, vom vorbi pe scurt despre cei 4 C care definesc proprietatile diamantului. Acestia sunt:

  • Caratul (greutatea): aceasta este unitatea de masura a unui diamant. Un carat (ct) echivalează cu 1/5 dintr-un gram, adică 0,20 grame. Astfel, pentru a avea un diamant de un gram, acesta ar trebui sa aiba 5 carate.
  • Culoarea: aceasta apare in diamante sub forma culorii galben. Cu cat un diamant este mai putin galben, cu atat acesta este mai pretios. Cea mai buna culoare este incolorul, insa acest tip de diamant este extrem de rar.  
  • Claritatea: acest aspect tine de numarul imperfectiunilor pe care le veti gasi intr-un diamant. Nu exista perfectiune, insa majoritatea imperfectiunilor sunt microscopice.
  • Taietura (cut): aceatsa masoara performanta luminoasa, cunoscuta in mod curent ca si „stralucire”.


Briliantul


Un briliant este un diamant taiat intr-o forma care are 58 de fatete, aceasta fiind considerata taietura ideala. Forma este rotunda, iar taietura a fost inventata in anul 1919, de catre Marcel Tolkowsky. Prin sistemul GIA, taietura diamantelor este clasificata in 5 forme distincte, de la ideala la slaba.


Simetria


Cu cat simetria fetelor unui diamant este mai mare, cu atat acesta arata mai bine. Astfel, lumina se poate reflecta dintr-o fateta in alta, creand o stralucire aparte.


Slefuirea


Slefuirea este menita pentru a spori frumusetea diamantelor, acestea nefiind complete fara ea. La Valmand se folosesc diamante care au aceste caracteristici notate de la „Foarte bine” in sus, deoarece tinem la prestigiul nostru.


Calitatea diamantelor Valmand este atestata prin certificate GIA, iar prelucrarea bijuteriilor se face cu mare atentie si seriozitate. Echipa va poate directiona foarte bine in alegerea corecta a diamantelor, dar si informatiile de pe site-ul nostru va vor fi de ajutor pentru a alege bijuteria perfecta in cunostinta de cauza. Apelati cu incredere la noi, pentru ca suntem atenti la proprietatile diamantului atunci cand le alegem.