Cand vine vorba de accesorii, probabil ca nu exista model mai popular la nivel mondial decat copacul vietii. Dar ce reprezinta de fapt aceast accesoriu si de ce un pandantiv copacul vietii din aur este un accesoriu ce nu ar trebui sa lipseasca din nicio cutie de bijuterii?

 


Ce semnificatie are copacului vietii?


Copacul vietii nu are un singur inteles, ci o multime, fara exceptie concepte pozitive, la fel de numeroase precum crengile si radacinile in care se ramifica. In primul rand, el inseamna cunoastere. In Biblia crestina copacul vietii era cel din mijlocul Edenului, pomul de care Dumnezeu a vrut sa-i tina la distanta pe Adam si Eva.

Apoi, inseamna iluminare. In religia budista, se spune ca Buddha a primit iluminarea sub copacul numit in sanscrita bodhi. Pentru popoarele nordice, copacul vietii era o fantana sacra de intelepciune.

Dupa Coran, din copacul vietii curge lapte, miere si vin. Iar in cultura celtica, pe langa echilibru si armonie, copacul vietii mai era si izvor de nemurire deoarece frunzele sale renasc an de an odata cu venirea primaverii.Ce putere are simbolul copacului vietii asupra subconstientului?


Orice simbol de pe acest pamant isi exercita influenta asupra noastra, la nivel de subconstient. De aceea, este bine sa cunoastem semnificatia simbolurilor si sa incercam pe cat posbili sa ne inconjuram de cele bune.

Un pandantiv copacul vietii din aur nu este o simpla bijuterie cu tema botanica, ci un talisman care ne inspira si ne ajuta sa ne pastram calmul si speranta. Aproape ca nu poti numara scrierile de pe glob in care copacul vietii a fost asociat cu imortalitatea si dragostea de viata. Mai ales atunci cand esti pus fata in fata cu greutatile, suferinta, boala, incercarile si chiar moartea, copacul vietii te ajuta sa mergi mai departe cu credinta neintinata.De ce sa porti un pandantiv copacul vietii din aur?

 

La origini, pandantivele au inceput sa fie purtate pentru ceea ce semnifica ele. Fiind confectionat din aur, un metal cu puteri mistice, deseori asociat cu alchimia si spiritualitatea, un pandativ copacul vietii din aur este in acelasi timp un accesoriu elegant, dar si un pandantiv care serveste scopul initial. In plus, se spune ca daca porti un astfel de accesoriu ai parte de urmatoarele beneficii:


  • Primesti intelepciune si devii mai vigilent fata de tot ceea ce inseamna viata;
  • Gasesti putere in tine sa lupti si sa treci peste orice provocare atingand echilibrul;
  • Iti intaresti legatura cu spiritualitatea si devii o persoana mai hotarata si sigura pe sine;
  • Hranesti dragostea de familie si de semeni devenind constient de nevoile celor din jur;
  • Aduci in viata ta abundenta si prosperitate.


 

In loc de concluzie


Indiferent care din motivele purtarii unui pandantiv copacul vietii din aur te atrage mai mult, alegerea unui astfel de accesoriu iti va completa colectia si va reprezenta o investitie care cu siguranta iti va aduce nenumarate clipe de bucurie.