Ce este un certificat GIA?


Am vrea sa incepem acest articol spunand ca toate pietrele pretioase comercializate de catre echipa Valmand sunt insotite de un certificat GIA care sa le ateste autenticitatea. Vom intra in detalii privind acest certificat si vom explica de ce este important atat pentru bijutieri si bijuterii, cat si pentru clientii care le achizitioneaza.


Ce este un certificat GIA?

Un diamant GIA este o piatra pretioasa care a fost atestata de catre GIA. Aceasta este o organizatie nonprofit care conduce cercetari despre pietre pretioase, educa profesionistii din domeniu si seteaza standardele care determina calitatea diamantelor.  Probabil ai auzit despre cei 4C care stabilesc calitatea: culoarea, claritatea, taietura (cut) si caratele. Gia a fost organizatia care a creat acest standard, impreuna cu procedura stiintifica si terminologia pentru a le descrie.

GIA nu mineaza diamante, nici nu le cumpara sau vinde. Acestia opereaza independent de interesele comerciale, asigurandu-se ca diamantele comercializate sunt clasificate intr-un mod obiectiv.


Fiecare diamant este unul GIA?

Nu fiecare diamant a fost clasificat de catre GIA. Totusi, exista o cantitate mare de astfel de diamante pe piata. Asta arata ca multi bijutieri au incredere in serviciile independente ale GIA si ca prefera sa foloseasca astfel de pietre pretioase.

Ca sa te asiguri ca diamantul pe care il cumperi este unul trecut prin testele GIA in ceea ce priveste calitatea, ar trebui sa ceri certificatul GIA. Acesta contine o lista de specificatii care reprezinta cei 4C, dar si un numar de serie unic. Poti accesa baza de date GIA folosind acest numar, pentru a te asigura ca diamantul tau este unul autentic.

Asa cum spuneam, la Valmand folosim doar diamante certificate GIA, ale caror 4C sunt foarte bune. Facem acest lucru, deoarece ne dorim clienti satisfacuti de achizitia facuta, care sa se intoarca cu placere de fiecare data cand au nevoie de o noua bijuterie.