Diamantul albastru are o caracteristică deosebită care a cucerit de-a lungul anilor chiar şi cele mai exigente preferinţe. Culoarea sa vibrantă, de un albastru pur, fermecător, a făcut din acest diamant o comoară în adevăratul sens al cuvântului, care nu poate fi uşor egalată. Diamantul albastru, una dintre cele mai misterioase pietre prețioase din lume, are o istorie geologică foarte complexă. Doar 0,02% din totalul diamantelor extrase sunt diamante albastre pure.

Ce este un diamant albastru?

Diamantele albastre sunt diamante colorate fantezie și fac parte din aceeași categorie în care se încadrează diamantele roz, negre și galbene. Culoarea albastră naturală a diamantelor este datorată incluziunilor de bor. Nu este necesară o cantitate mare de bor pentru a produce o culoare feerică în diamant, dar cu cât mai mult bor înlocuiește carbonul din structura diamantului, cu atât culoarea albastră este mai impresionantă.

Diamantele albastre sunt reale?

Da, diamantele albastre sunt diamante reale și naturale. Ele provin în mod natural din pământ și cu aceeași compoziție chimică ca ale diamantelelor incolore. Principala diferență între un diamant incolor și un diamant albastru este reprezentată de incluziunile de bor, responsabile pentru culoarea acestora.

Diamante albastre tratate

Iradierea și tratamentele de înaltă presiune și temperatură sunt utilizate pentru a produce culoarea albastră, artificială, a diamantelor. Tratamentul, însă, nu face ca diamantul să fie „rar”. Este pur și simplu o tehnică efectuată pentru a schimba culoarea diamantului. Deşi cu ochiul liber nu poţi face diferenţa dintre un diamant albastru natural şi unul tratat sau iradiat, vânzătorul trebuie să specifice acest lucru. Un diamant tratat va costa mai puţin decât un diamant albastru natural, iar diferenţa de preţ este evidentă şi perfect justificabilă.

Diamantele albastre cultivate

Producătorii de diamante cultivate în laborator produc diamante albastre de mulţi ani. Ei fac acest lucru introducând bor în mediul de creștere a diamantelor. Diamantele cultivate în laborator cu o culoare albastră nu sunt rare și, de obicei, sunt vândute la prețuri mai mici decât diamantele naturale de mărime și claritate similare.

De unde provin diamantele albastre naturale?

Foarte puține mine produc diamante albastre, însă mare parte din cantitate provine din trei locații, o zonă mică din India, mina Cullinan din Africa de Sud și mina Argyle din Australia de Vest.

Ce simbolizează diamantele albastre?

Diamantul albastru este des asociat cu cele mai bine plătite profesii sau cu posturi importante care implică sume importante de bani. Faima, gloria, puterea și comanda se află sub zona sa de influență. Are, totodată, legătură cu bucuria și energia pozitivă, cu vibraţia superioară, dar şi cu scopurile înalte.

Proprietăţile terapeutice ale unui diamant albastru

Diamantul albastru este considerat a fi o piatră potrivită pentru meditaţie și extinderea creativităţii.  Albastrul este o culoare a sensibilităţii, de aceea a fost mereu asociată cu lumea artiștilor și a celor mai creativi oameni.

Fiind un cristal complet natural are proprietăți curative. Se crede despre acesta că ajută la echilibrarea minții și a sufletului. Semnificația acestui diamant este legată de chakra a șaptea. Prin urmare, este și o piatră care ajută la  unirea minţii cu trupul. Cu toate acestea, diamantul nu este considerat o piatră a iubirii pasionale, însă poate consolida legături puternice, care pot da stabilitate, trăinicie și continuitate unui cuplu sau unei familii.

Sunt scumpe diamantele albastre?

Cele mai valoroase diamante albastre sunt diamantele naturale cu o culoare plăcută de albastru pur, distribuită uniform. Aceste diamante sunt extrem de rare și se pot vinde la prețuri foarte mari.

Sunt potrivite diamantele albastre pentru inele de logodnă?

Inelele de logodnă cu diamante albastre reprezintă o alegere captivantă, extrem de distinsă, care denotă eleganță, rafinament, discreţie. Deci, răspunsul este da. Nu uita că diamantele sunt pietrele cele mai legate de lumea romantică şi multe cupluri îndrăgostite își pecetluiesc dragostea și angajamentul cu ajutorul unui inel de logodnă cu diamante albastre.

Diamante albastre celebre:

1. Diamantul Speranţei  - Cu o greutate de 45.52 carate, diamantul Fancy Deep Grey Blue are o claritate VS1, este cel mai mare diamant albastru din lume și unul dintre cele mai vechi și mai renumite diamante de culoare fantezie care au fost descoperite vreodată. Diamantul albastru de 45.52 carate se află acum în Instituția Smithsonian din Washington, D.C.

2. Inima Eternității, 27.64 carate, a fost descoperită în mina Premier Diamond din Africa de Sud și tăiată de Steinmetz Group pentru De Beers. Bijuteria a fost dezvăluită în ianuarie 2000, ca parte a colecției De Beers Millennium Jewels, la Millennium Dome din Londra.

3. Wittelsbach-Graff provine din minele Kollur din India. Diamantul este în prezent deținut de celebrul bijutier Laurence Graff din Londra, cântărește 31.06 carate și este etichetat intern impecabil de către GIA. Diamantul Wittelsbach-Graff o valoare de peste 80 de milioane de dolari.

4. Diamantul albastru imperial, 39.31 carate, a fost achiziționat de Graff în 1984. Imperial Blue este cel mai mare diamant Flawless Fancy Deep Blue cunoscut din lume. Ceea ce îi lipsește ca proveniență și intensitatea culorii, compensează în dimensiune.

5. Luna albastră, 12.03 carate, este cel mai scump diamant vândut la licitație, vânzându-se la un preț record de 48 de milioane de dolari pe 11 noiembrie 2015. Această bijuterie de record este o versiune mai strălucitoare și mai mică a lui Hope, cu o formă cushion și o imagine captivantă.

Îngrijire diamant albastru

Curăţă bijuteriile cu diamante albastre cu grijă, folosind apă călduţă și un săpun delicat. Poţi face asta o dată pe săptămână, dacă le porţi în fiecare zi sau o dată pe lună dacă le porţi mai rar. Foarte important de menţionat, acestea nu trebuie curățate niciodată cu produsele de curățat cu ultrasunete, deoarece ar putea afecta culoarea. Consultă un bijutier cu experienţă pentru a fi sigură că păstrezi frumuseţea diamantelor albastre cât mai mult timp.

De unde cumperi bijuterii cu diamante albastre

Cumpără întotdeauna bijuterii din surse autorizate, pe care le poți verifica înainte. Valmand este locul perfect de unde poți achiziționa bijuterii cu diamante albastre, după ce parcurgi colecția impresionantă de inele de logodnă, inele cadou, verighete, cercei, pandantive sau coliere. Consultă specialiștii noștri sau programează o vizită la magazin și mergi acasă cu cea mai frumoasă bijuterie decorată cu diamante albastre.