Exista multe pietre pretioase, iar Valmand le comercializeaza pe cele mai ravnite dintre ele. Vom trece in revista cele mai des apreciate, creand un mini – ghid al pietrelor pretioase in acest articol.


Pietre pretioase


Ametist: o piatra pretioasa de culoare mov, aceasta  poate fi prelucrata in multe forme, completand atat nuantele calde, cat si cele reci.


-          Diamant: cele mai scumpe pietre pretioase, acestea au fost formate in urma cu peste un milion de ani. Sunt un simbol al dragostei eterne si sunt oferite, de obicei, pe inelele de logodna.


-          Smarald: o piatra pretioasa de culoare verde, aceasta este un simbol al renasterii, fiind una dintre preferatele Cleopatrei. Se crede ca aceasta ajuta fertilitatea si ca nuanta sa este un simbol al vietii.


-          Jad: jadul este piatra regala a Chinei si se crede ca are puterea de a conserva trupul dupa moarte.  Culorile sub care poate fi intalnit sunt verde, roz, lavanda, alb sau galben.


-          Rubin: o piatra pretioasa mult iubita pentru culoarea sa rosie ca focul, aceasta se crede ca simbolizeaza pasiunea si dragostea. Este una dintre cele mai valoroase pietre pretioase si cu cat culoarea sa este mai intensa, cu atat pretul este mai ridicat.


-          Safir: culoarea albastra a safirului este una care il scoate in evidenta. In ceea ce priveste simbolismul, vorbim despre loialitate si onestitate.


-          Topaz: aceasta piatra pretioasa este foarte populara si vine in nuante de rosu, verde, maro, albastru, roz sau incolor. Topazul imperial este portocaliu cu tonuri de roz si este cel mai pretios dintre toate.


La Valmand comercializam pietre pretioase deosebite, cu putine imperfectiuni, care fac cinste bijuteriilor in care sunt incastrate. Ne place sa vedem clienti multumiti si, de aceea, pietrele pretioase pe care le vindem sunt dintre cele mai frumoase, extrem de atent alese si prelucrate.