Pietrele pretioase colorate castiga din ce in ce mai mult teren in fata traditionalelor diamante incolore, simbol al puritatii si feminitatii. Chiar și la casele regale, unde rafinamentul este litera de lege, nu de putine ori printii s-au asezat in genunchi in fata iubitelor lor si le-au cerut de sotii cu pietre pretioase colorate. Un exemplu de luat in seama este prințul William al cărui inel de logdnă cu safir albastru poate fi admirat strălucind pe degetele subțiri ale iubitei sale soții, prințesa Kate. Albastrul mai ales, asociat cu regalitatea, este considerat o culoare mai mult decât potrivita pentru inelele de logodna. De aceea ne-am gandit sa dezvoltam subiectul. In continuare vom discuta 4 motive pentru care cu siguranta vei face fericita o femeie declarandu-ti dragostea cu un inel cu safir.4 Motive pentru care un inel cu safir este ideal ca inel de logodna


 

#1 Unicitate


Nu exista metoda mai buna de a-ti exprima originalitatea decat inelul de logodna. Nimic nu-i mai adevarat decat faptul ca aceasta bijuterie este un accesoriu dedicat EI. Dar in realitate, inelul de logodna spune mai multe despre tine ca barbat, decat despre ea ca femeie.

In Japonia de exemplu, miresele primesc un indiciu despre cat de mult castiga viitorul partener in functie de inelul de logodna pe care il primesc de la el. Acolo exista un obicei urban conform caruia barbatul trebuie sa daruiasca un inel care sa coste echivalent cu salariul sau pe trei luni. De aceea, nimanui nu-i este frica sa experimenteze si cu cat inelul de logodna arata mai impresionant, cu atat cresc sansele ca ea sa spuna: DA!


 

#2 Duritate


Stiai ca safirile sunt folosite si pentru fabricarea ceasurilor de lux? Apple de exemplu, foloseste safire pentru confectionarea ecranelor ceasurilor din gama cea mai scumpa. In cazul ceasurilor, compania americana utilizeaza safire artificiale. Dar chiar si astfel de pietre, datorita rezistentei lor crescute la zgarieturi, sunt foarte apreciate.

Pentru duritatea sa, daruind un inel cu safir iubitei tale, poti fi convins ca aspectul pietrei pretioase nu se va deteriora in timp, chiar daca ea va purta bijuteria zi de zi pana la adanci batraneti.#3 Valoare


Cand cumperi un safir poti fi convins ca ai investit intr-o piatra pretioasa foarte valoroasa. Pretul safirelor nu se depreciaza si poti verifica acest lucru la cele mai renumite case de licitatii din lume.

Se cauta din ce in ce mai mult safirele naturale. Iar odata cu cresterea popularitatii, multi bijutieri preconizeaza ca la un moment dat inelele de logodna cu safir vor ajunge o raritate. De aceea, nu mai sta pe ganduri si daruieste-i chiar acum o astfel de bijuterie.

 


#4 Empatie


Safirele naturale provin in general din ferme mici unde lucreaza familii sau comunitati din zone nefavorizate ale globului. Sri Lanka de exemplu, este tara care daruieste lumii cele mai multe safire naturale.

De aceea, prin achizitia unui safir sprijini in primul rand oameni care depind de ele pentru a-si duce traiul de zi cu zi. Astfel, un inel cu safir nu numai ca este o alegere eleganta, ci si o metoda de a face un bine omenirii.